Kosthold

Kosthold

Nå dine mål med rett kost

Mange tenker at en skikkelig hard treningsøkt hver dag er det viktigste om man ønsker å gå opp eller ned i vekt. Dette er ikke tilfellet. Det er mange helsefordeler med å trene. Det kan gi mestringsfølelse, og for mange kan det fungere som en form for meditasjon, men fokus på trening alene vil sjeldent kunne gi de store resultatene. Fokus på kosthold er det viktigste når det kommer til vektnedgang, styrketrening og muskelbygging. Man behøver ikke å trene i flere timer om dagen for å gå ned i vekt, og man bør heller ikke trene i mange timer om dagen om man ønsker å gå opp i vekt. Det finnes en mer balansert måte å gjøre nettopp dette på.

Gå opp i vekt uten å øke fettprosent

Om du ønsker å gå opp i vekt ved å bygge muskler må du ligge i et kalorioverskudd. Inntaket av energi må være høyere en forbruket av energi, du må spise mer enn det du forbrenner. Det er viktig at du ikke får i deg for store mengder mat, for spiser du for mye i forhold til hva du klarer å forbrenne, vil du raskt legge på deg fett istedenfor muskler. Gutter i ung alder går ofte i denne fellen. De har et ønske om å bli stor og muskuløs, men spiser for mye og ender opp med å bli overvektige. Det handler om å finne en balanse.

Unngå den vanlige fellen slik at du går ned i vekt

Dersom du ønsker å gå ned i vekt eller redusere  må du ligge i et kaloriunderskudd og inntaket av energi må være lavere enn forbruket av energi. Om du ligger i et kaloriunderskudd over en lengre periode vil du gradvis gå ned i vekt og redusere fettprosenten. Det er ikke anbefalt å ligge i et for lavt kaloriunderskudd over tid. Det er viktig å merke seg at selv om du har et kaloriunderskudd i hverdagen (mandag- fredag), kan du ikke kose deg helt uten grenser i helgene. Spiser du for mye i helgene vil dette gjøre at du kanskje «spiser opp» kaloriunderskuddet fra resten av uken.

Opprettholde vekta med overskudd i hverdagen

Er målet ditt å opprettholde vekta er du nødt til å forbrenne like mye som du spiser. Enkelt å greit, det vil si at du må ligge i null for at vekten skal holde seg stabil.
Et sunt og balansert kostholdet er helt avgjørende om du ønsker gode resultater, men det er også viktig for å ha overskudd og energi i hverdagen. Mange har en stressende hverdag med skole, jobb, trening, venner og familie. Uten rikelig med næring fra et sunt og variert kosthold vil du føle deg trøtt, slapp og sliten. Derfor er det viktig at du spiser nok mat selv om du ikke trener hver dag.

En kostplan med mat du liker

Ditt kosthold må reguleres etter din kropp og hvilket mål du har; vektnedgang, muskelbygging, styrketrening, vedlikehold, livsstilsendring og liknende. Det er her jeg hjelper deg! Jeg lager en tilpasset kostholdsplan til deg, der du får mat som du gleder deg over, og som gir deg metthetsfølelse og masse energi.

Skal du oppnå resultater med kroppen bør du ha høyt fokus på kosthold, for «uten mat og drikke duger helten ikke».