3 tips til å få ned fettprosenten og vekta

Selvfølgelig vet vi alle at det ikke er lett å gå ned i vekt. Faktisk er overvekt kanskje det vanligste helseproblemet vi står overfor i dag. En sjokkerende 70% av nordlendinger er overvektige. I tillegg ser det ut til at det alltid kommer flere produkter som promoterer for feks (gå ned i vekt på 1 uke med disse pillene) Det er ikke noe tvil om at dette høres for godt ut til å være sant? Hos myrvold coaching ønsker vi at alle vår kunder skal være så sunne som mulig. Derfor er det viktig å forstå de tre nøklene til vekttap og få ned fettprosenten, uten å prøve noen usunne metoder. I dette innlegget skal vi utforske de tre nøklene til sunt, bærekraftig og ikke minst vellykket vekttap.

1. Gå ned i vekt/fettprosent av å trene?

Ja, du har sannsynligvis gjettet riktig at dette ville ha den primære plassen på denne listen. Enkelt sagt, trening og hverdags-aktivitet fører til vekttap. Mange opplever at en vanlig kardiorutine er den mest effektive når det gjelder å miste de ekstra kiloene, det er fordi jo høyere puls du har over tid jo mer energi forbrenner du. Dette kan være aktiviter som løping, fjelltur, svømming, ski og intervalltrening. 

Kardio er imidlertid ikke den eneste typen trening du kan prøve for å gå ned i vekt. I tillegg kan styrketrening være svært effektiv for å øke stoffskiftet, miste fett og få muskler.

Merk muskler = høyere forbrenining = vekttap/lavere fettprosent

2. kosthold

Selvfølgelig gruer alle seg til denne. Og vi kan absolutt forstå hvorfor! De aller fleste synes det er utrolig vanskelig å bruke selvdisiplin når det kommer til matinntaket. Ofte finner vi trøst i maten vi liker. Utallige mennesker reagerer også på stresset deres ved å spise, noen ganger i overkant og selvfølgelig hjelper det ikke at mat med høyt fett og sukkerinnhold er så mye mer tilgjengelig og billigere å betale for en sunn og næringsrikt mat som er lite bearbeidet.

I tillegg til alt dette er det blandede nyhetsartikler der ute om hva du bør spise kontra hva du bør unngå. Ta opp emnet neste gang du er med venner, og du vil uunngåelig høre flere motstridende anbefalinger om hva som er bra og ikke. Men til tross for de utallige kostholdsanbefalingene og forvirrende meningene, er det noen få universielle pålitelige måter å avgrense matinntaket på for å gå ned i vekt og fettprosent.

Unngå store mengder sukker, junk-food og ha økt fokus på å spise sunn og næringsrikmat som er laget fra bunnen av. 

Men, viktigst av alt: er at du finner mat som du synes smaker godt og kommer til å trives med i det lange løp. Dette er noe vi i Myrvold Coaching har et stort fokus på, at alle kunder skal trives med endringen. Trives man ikke, så funker det ikke i det lange løp.

3. Sov

Overrasker denne deg? Det er ingen tilfeldighet at antall timer vi sover har gått ned de siste årene mens midjemålene våre har skutt i været. Som et resultat bestemte mange forskere seg for å se på forholdet mellom søvn og vekttap. Søvn er avgjørende for vår generelle helse og velvære. Og det dikterer ofte kroppens evne til å utføre sine mange viktige oppgaver effektivt. Derfor, uten nok søvn, kan du ikke forvente at kroppen din skal gå ned så nøyaktig som du ønsker.

Mange forskere tror at søvnen vår har en direkte innvirkning på stoffskiftet, appetitten og flere andre kroppslige reguleringer. Selvfølgelig har både metabolisme og appetitt direkte sammenhenger med vekttap. Og til slutt, på et mer åpenbart notat: uten nok søvn, vil du ikke kunne gi kroppen energi til å trene. Dette gjør søvn til en annen uunnværlig nøkkel til en vellykket vekttap.

Hvor vanskelig kan det være, trene mer, spise mat som du liker og sove nokk? Ikke vent med å gjøre endringer, ta tak i dag! 

se våre pakker